Takipte Kalın :)

9 Haziran 2018 Cumartesi

YUFKALI MİLFÖYLÜ BÖREK


YUFKALI MİLFÖYLÜ BÖREK



Malzemeler:
*16 adet milföy
*2 adet yufka
*1 şişe soda
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvıyağ
*Süslemek için susam ya da çörekotu
İçi için:
*250 gram kıyma
*4 adet patlıcan
*1 adet büyük boy soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz, karabiber

Yapılışı:
1)Önce iç malzememizi hazırlıyoruz. Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz.
2)Patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyup küçük doğradıktan sonra kavrulmuş kıymamıza ilave edip karıştırıyoruz.
3)Borcamımızı yağlıyoruz. Milföylerin yarısını hiç boşluk kalmayacak şekilde döşüyoruz.
4)1 adet yufkayı kırıştırarak milföylerin üzerine yerleştiriyoruz.
5)Yufkanın üzerine iç malzememizi koyuyoruz.
6)Tekrar bir yufkayı kırıştırarak yerleştiriyoruz.
7)Yufkanın üzerine kalan milföyleri altta yerleştirdiğimiz gibi diziyoruz.
8)Böreğimizi dilimliyoruz.
9)Soda, yumurta ve sıvıyağı çırparak böreğimizin üzerine her tarafa gelecek şekilde döküyoruz. En az 3 saat ,böreğin bu karışımı çekmesi için bekletiyoruz.
10)200 derecedeki fırında pişiriyoruz.

                                                                             Afiyet olsun:)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder