Takipte Kalın :)

10 Haziran 2018 Pazar

BAMYA ÇORBASI





BAMYA ÇORBASI

MALZEMELER

1 su bardagi kuru kucuk bamya
250 gr yagsiz kuzu eti
1 kuru sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
1/2 yemek kasigi biber salcasi
1/2 su bardagi sivi yag
(yagin bir kisminin yerine tereyag kullanabilirsiniz)
1 limonun suyu

Yapilisi

  1. Bamyalarin tuylerini temizlemekle basliyoruz
  2. Kuru oldu icin genis bir bezin arasina bamyalari alip avuc icimizle bezle birlikte sertce surterek tuylerin dokulmesini sagliyoruz.Bu islemi cokca yapip bamyalari temizliyoruz.
  3. Tuyleri dokulen bamyalari bezin icinden aliyoruz.
  4. 3-4 bardak suyla birlikte 10 dk hasliyoruz.
  5. Boylece ipinden rahatlikla cikarabiliriz.
  6. Tencere yada daha hizli pisirmak isterseniz duduklu tencerede yagla kucuk dogranmis soganlari kavuruyoruz.
  7. Uzerine etleri ilave edip suyunu cekene kadar kavuruyoruz
  8. Salcalarini ilave edip bamyayida tencereye aliyoruz
  9. 5-6 bardak su ilave edip uzerine tuz ve limon suyunuda ekliyoruz.
  10. Bamyalar pisene kadar orta ateste kaynatiyoruz
  11. Duduklu tencerede20-25 dk da pisiyor.
  12. Bol limonla servis yapiniz.



AFİYET OLSUN :) 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder