BAMYA ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardagi kuru kucuk bamya
250 gr yagsiz kuzu eti
1 kuru sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
1/2 yemek kasigi biber salcasi
1/2 su bardagi sivi yag
(yagin bir kisminin yerine tereyag kullanabilirsiniz)
1 limonun suyu
Yapilisi
- Bamyalarin tuylerini temizlemekle basliyoruz
- Kuru oldu icin genis bir bezin arasina bamyalari alip avuc icimizle bezle birlikte sertce surterek tuylerin dokulmesini sagliyoruz.Bu islemi cokca yapip bamyalari temizliyoruz.
- Tuyleri dokulen bamyalari bezin icinden aliyoruz.
- 3-4 bardak suyla birlikte 10 dk hasliyoruz.
- Boylece ipinden rahatlikla cikarabiliriz.
- Tencere yada daha hizli pisirmak isterseniz duduklu tencerede yagla kucuk dogranmis soganlari kavuruyoruz.
- Uzerine etleri ilave edip suyunu cekene kadar kavuruyoruz
- Salcalarini ilave edip bamyayida tencereye aliyoruz
- 5-6 bardak su ilave edip uzerine tuz ve limon suyunuda ekliyoruz.
- Bamyalar pisene kadar orta ateste kaynatiyoruz
- Duduklu tencerede20-25 dk da pisiyor.
- Bol limonla servis yapiniz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder