Takipte Kalın :)

10 Haziran 2018 Pazar

HÜNKAR BEĞENDİ




HÜNKAR BEĞENDİ

MALZEMELER:

4 kisilik
3 orta boy kozlenmis patlican
2 yemek kasigi un
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi siviyag
tuz,karabiber

Yarim kilo kuzu eti,kusbasi dogranmis
1 kuru sogan
2 yesil biber
1 buyuk domates
2 dis sarimsak
Yarim cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 su bardagi sicak su
Tuz

YAPILIŞI:


  1. Eti ve sivi yagi tencereye alin et suyunu cekene kadar kavurun
  2. Yemeklik dogranmis sogan,biber,domates ve sarimsagi ilave edin
  3. 4-5 dk soteleyin
  4. Uzerine salcayi ve suyu ilave edip tuzunu ekleyin
  5. Etler yumusayana kadar kisik ateste pisirin
  6. Etler piserken baska bir tavada begendi icin kozlenmis  patlicanlari ince ince kiyin
  7. 2 yemek kasigi sivi yagda unu bir iki karistirmayla kavurun un kokusu gitsin.
  8. Patlicanlari ilave edin iyice karistirin 
  9. Yavas yavas sutunu ilave edin kivamini elde edene kadar karistirin.
  10. Tuz  ve karabiber ilave edin kaynayinca ocaktan alin.
  11. Sogutmadan servis tabaginin altina patlicanli kismi uzerinede etini yerlestirip sicak servis yapin.



AFIYET OLSUN:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder