HÜNKAR BEĞENDİ
MALZEMELER:
4 kisilik
3 orta boy kozlenmis patlican
2 yemek kasigi un
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi siviyag
tuz,karabiber
Yarim kilo kuzu eti,kusbasi dogranmis
1 kuru sogan
2 yesil biber
1 buyuk domates
2 dis sarimsak
Yarim cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 su bardagi sicak su
Tuz
YAPILIŞI:
- Eti ve sivi yagi tencereye alin et suyunu cekene kadar kavurun
- Yemeklik dogranmis sogan,biber,domates ve sarimsagi ilave edin
- 4-5 dk soteleyin
- Uzerine salcayi ve suyu ilave edip tuzunu ekleyin
- Etler yumusayana kadar kisik ateste pisirin
- Etler piserken baska bir tavada begendi icin kozlenmis patlicanlari ince ince kiyin
- 2 yemek kasigi sivi yagda unu bir iki karistirmayla kavurun un kokusu gitsin.
- Patlicanlari ilave edin iyice karistirin
- Yavas yavas sutunu ilave edin kivamini elde edene kadar karistirin.
- Tuz ve karabiber ilave edin kaynayinca ocaktan alin.
- Sogutmadan servis tabaginin altina patlicanli kismi uzerinede etini yerlestirip sicak servis yapin.
AFIYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder