BRÜKSEL LAHANASI YEMEĞİ
MALZEMELER
yarım kg. brüksel lahanası
10-12 adet arpacık soğanı
2 adet havuç
2 adet patates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI:
1.Brüksel lahanalarının üst kabukları soyulur ve iyice yıkanır.
2.Arpacık soğanları soyulur.
3.Havuç ve patates küp küp doğranır.
4.Tencereye zeytinyağı konulur.Arpacık soğanları 1-2 dakika sotelenir.
5.Havuçlar eklenir.1-2 dakika da onlar sotelenir.
6.Brüksel lahanaları da eklenip,3-4 dakika sotelenir.
7.Salça ilave edilir ve kokusu çıkana kadar kavurulur.
8.Patates,tuz ve sebzelerle yüzyüze gelecek kadar sıcak su ilave edilir.
9.Patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder