Takipte Kalın :)

10 Haziran 2018 Pazar

SAFRANLI İÇ PİLAV





MALZEMELER:

1  su bardagi pirinc
2 su bardagi kaynar su
2 yemek kasigi kus uzumu
2 yemek kasigi antep fistigi
2 yemek kasigi dolmalik fistik
1 tatli kasigi safran
yarim cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi tereyagi

Yapilisi:


  1. Pirinçleri yıkayıp süzdürün.
  2. Yağı tencerede eritin fıstıkları ve üzümü hafif kavurun.
  3. Pirinci ilave edin 4-5 saniye kavurun.
  4. Su ve safranı ve tuzunu ilave edip karıştırın.
  5. Kaynamaya baslayınca kısık ateşte ağzı kapalı olarak suyunu cekene kadar pisirin.
  6. Altını kapatınca kapağını açmadan yarım saat   dinlendirin...

Afiyet Olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder