Takipte Kalın :)

12 Haziran 2018 Salı

EZOGELİN PILAVI




EZOGELİN PILAVI

Malzemeler:

1 türk kahvesi fincanı yıldız şehriye
1 türk kahvesi fincanı arpa şehriye
1 türk kahvesi fincanı tel şehriye
1 bardak pilavlık bulgur
2 bardak pirinç (tuzlu suda 15 dk bekletilmiş)
1 yemek kaşığı Tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nane
Tuz
1 orta boy rendelenmiş kurusoğan
3,5 bardak et suyu

Yapılışı: 

  1. Zeytinyağı ve tüm şehriyeleri düdüklü tencerenize koyun ve rengi dönene kadar kavurun. 
  2. Pilavlık bulguru ekleyin ve 2-3 dakika kavurun üzerine ıslatılmış iyice yıkanmış pirinçi ekleyin ve 2-3 dakika kadar daha kavurun. 
  3. Rendelenmiş kurusoğan, nane, tuz ve tereyağını da ekleyip kavurmaya devam edin. 
  4. Et suyunu ekleyin ve kaynamasını bekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 
  5. Buhar çıkışı olduktan sonra düdüklünün mandalını indirin ve altını kısıp 5 dakika pişirin. 
  6. Altını kapattıktan sonra 15 dakika dinlendirip pilavınızı sadece Çatal ile havalandırıp servis edebilirsiniz. 


Afiyet olsun. :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder