
EZOGELİN PILAVI
Malzemeler:
1 türk kahvesi fincanı yıldız şehriye
1 türk kahvesi fincanı arpa şehriye
1 türk kahvesi fincanı tel şehriye
1 bardak pilavlık bulgur
2 bardak pirinç (tuzlu suda 15 dk bekletilmiş)
1 yemek kaşığı Tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nane
Tuz
1 orta boy rendelenmiş kurusoğan
3,5 bardak et suyu
Yapılışı:
- Zeytinyağı ve tüm şehriyeleri düdüklü tencerenize koyun ve rengi dönene kadar kavurun.
- Pilavlık bulguru ekleyin ve 2-3 dakika kavurun üzerine ıslatılmış iyice yıkanmış pirinçi ekleyin ve 2-3 dakika kadar daha kavurun.
- Rendelenmiş kurusoğan, nane, tuz ve tereyağını da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Et suyunu ekleyin ve kaynamasını bekleyip düdüklünün kapağını kapatın.
- Buhar çıkışı olduktan sonra düdüklünün mandalını indirin ve altını kısıp 5 dakika pişirin.
- Altını kapattıktan sonra 15 dakika dinlendirip pilavınızı sadece Çatal ile havalandırıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder