Takipte Kalın :)

20 Haziran 2018 Çarşamba

FIRINDA ETLİ GÜVEÇ




FIRINDA ETLİ GÜVEÇ


Malzemeler

1 kilo kadar kuşbaşı dana eti ( koyun etide olur )
1 büyük  kuru soğan
3 orta boy patates ( ben miniklerden 5 tane bütün olarak  kullandım )
1 tane havuç
5-6 tane sivri biber
2 tane kabak
2 tane patlıcan
250 gr kadar taze fasulye
4 tane  domates
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
tane karabiber
Yeteri kadar zeytin yağ


Yapılışı

Güveci ateşe koyup etleri suyunu salıp çekene kadar kavuralım ( isterseniz etlerinizi önceden çok az su ile düdüklüde pişire bilirsiniz )
üzerine zeytin yağını küp doğradığımız soğanları atın biraz soteleyin sarımsakları ekleyip altını kapatın.

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Yıkayıp soyup doğradığımız sebzeleri aralara domates serpiştirerek güvece yerleştirin.( eğer eti düdüklüde pişirdiyseniz etin suyunu salçayı ekleyip açın  )
1 su bardağı kadar suya salçayı ekleyip açın tuz ve tane karabiberlerle birlikte güvecin üzerine ekleyin.

Güveci önce ocakta suyu fokurdayana kadar kaynatın eğer kapağı varsa kapağını kapatarak yoksa yağlı kağıtla üzerini sıkı sıkı kapatıp iple bağlayın ve  180 derece fırında 2 saat kadar pişirin..





Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder