MALZEMELER
1kilo kusbasi (makbulu kuzu etidir)
2 yemek kasigi sivi yag
5-6 adet patlican
1 kuru sogan
2 -3 adet yesil biber
1 dis sarimsak
3 adet domates
1yemek kasigi biber salcasi
tuz
Paticanlari kizartmak icin sivi yag
YAPILIŞI:
- Etleri guvece alin ve suyunu cekene kadar pisirin birazda kavurun Yagini ilave edin.
- Patlicanlari iri kupler halinde hafif kizartin (pismeye yakin derecede)
- Sarimsaklari soyup ete ilave edin
- Biber ve sogani yemeklik dograyip ilave edin
- Hafif kavurun
- Uzerine kizartilmis patlicani yayin
- Dogranmis domatesleri patlicanlarin uzerine ilave edin.
- Tuzunu katin,salcayi bir kase suda cozun ve malzemelerin uzerinde gezdirin.
- Kapagini kapatin kisik ateste pisirin.
- Ramazanda taze pideyle enfes bir tat.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder