Takipte Kalın :)

10 Haziran 2018 Pazar

GÜVEÇ






GÜVEÇ


MALZEMELER

1kilo kusbasi (makbulu kuzu etidir)
2 yemek kasigi sivi yag
5-6 adet patlican
1 kuru sogan
2 -3 adet yesil biber
1 dis sarimsak
3 adet domates
1yemek kasigi biber salcasi
tuz
Paticanlari kizartmak icin sivi yag

YAPILIŞI:


  1. Etleri guvece alin ve suyunu cekene kadar pisirin birazda kavurun Yagini ilave edin.
  2. Patlicanlari iri kupler halinde hafif kizartin (pismeye yakin derecede)
  3. Sarimsaklari soyup ete ilave edin
  4. Biber ve sogani yemeklik dograyip ilave edin
  5. Hafif kavurun
  6. Uzerine kizartilmis patlicani yayin
  7. Dogranmis domatesleri patlicanlarin uzerine ilave edin.
  8. Tuzunu katin,salcayi bir kase suda cozun ve malzemelerin uzerinde gezdirin.
  9. Kapagini kapatin kisik ateste pisirin.
  10. Ramazanda taze pideyle enfes bir tat.



AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder