ŞEHRİYELİ TAVUKLU SALATA
MALZEMELER
Yarim tavuk gogsu(haslanmis ve didiklenmis)
1 su bardagi arpa sehriye
4-5 adet taze sogan
1 bag maydanoz
1 bag dereotu
2 ortaboy kirmizi biber
1 su bardagi misir
1 cay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi tuz
1 yemek kasigi sumak
1 limonun suyu
1 yemek kasigi nar eksisi
1 cay kasigi pul biber
1/2 cay kasigi karabiber
YAPILIŞI:
- Ilk olarak tavuk etimizi haslayip didikleyip kenara aliyoruz.
- O sogurken isterseniz biraz yagda kavurup pilav yapar gibi pisirin ister makarna haslar gibi haslayin,sehriyelerimizi pisirip sogumaya birakiyoruz.
- Ben iki yemek kasigi yagda hafif pembelestirip sehriyenin iki kati su kullanarak pilav gibi pisirdim.
- Daha aromatik bir tat veriyor.
- Sebzeleri yikayip suyunu iyice suzduruyoruz ve kucuk kucuk dogruyoruz.
- Bir kabin icine tum bu malzemeleri alip baharatlari yagi ve soslari ekleyip harmanliyoruz.
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder