Takipte Kalın :)

20 Haziran 2018 Çarşamba

HİNDPARE




HİNDPARE



Malzemeler

250 gr margarin veya tereyağ
2 yumurta ( birisinin sarısı üzeri için ayrılacak )
2 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kadar un

Şerbeti için

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu


Yapılışı

Karıştırma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi  alıp krema kıvamı alana kadar iyice karıştırın kabartma tozunu ve unu ekleyip iyice yorun.

Ceviz büyüklüğün de parçalar kopartıp yuvarlayın fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Şerbet malzemelerini tencereye koyup şeker eriyip şerbet kıvam alana kadar pişirin.Tatlı soğuyunca şerbetini döküp üzerine tepsi kapatarak şerbeti iyice çekmesini sağlayın..



Afiyet Olsun.. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder