Takipte Kalın :)

10 Haziran 2018 Pazar

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI





TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER:

 1 parca tavuk gogsu (haslanmis ince didilmis)
Eger kalabalik bir davet icinse 1 tum tavugu haslayin
ve didin suyunuda corbaya katin.
2 yemek kasigi tel sehriye
1 yemek kasigi salca
3 yemek kasigi kavrulmus un
(unu ayri bir tavada cok az pembelesene kadar
karistirarak yagsiz kavurun,bu un kokusu enfes
bir aroma verecek)
1 tatli kasigi pul biberi
Yarim cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi tereyag(tum tavuk kullaninca yagi azaltin)
Tuz,nane,kekik

YAPILIŞI :


  1. Yagi tencereye alin salcayi hafif kavurun.
  2. Unu ekleyin ve etin suyuyla unu pelte kalmiycak sekilde cozdurun
  3. Bu su yetersizse kaynamis su ilave edebilirsiniz.
  4. Sonra parcalanmis etleri ve sehriyeyi ilave edin
  5. Tuz, biber ve nanesinide katin ve kaynayana kadar arada karistirin.kaynayinca kisik ateste 10 Dk daha  pisirin.
  6. Bol limonla servis yapin..


AFİYET OLSUN :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder