TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER:
1 parca tavuk gogsu (haslanmis ince didilmis)
Eger kalabalik bir davet icinse 1 tum tavugu haslayin
ve didin suyunuda corbaya katin.
2 yemek kasigi tel sehriye
1 yemek kasigi salca
3 yemek kasigi kavrulmus un
(unu ayri bir tavada cok az pembelesene kadar
karistirarak yagsiz kavurun,bu un kokusu enfes
bir aroma verecek)
1 tatli kasigi pul biberi
Yarim cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi tereyag(tum tavuk kullaninca yagi azaltin)
Tuz,nane,kekik
YAPILIŞI :
- Yagi tencereye alin salcayi hafif kavurun.
- Unu ekleyin ve etin suyuyla unu pelte kalmiycak sekilde cozdurun
- Bu su yetersizse kaynamis su ilave edebilirsiniz.
- Sonra parcalanmis etleri ve sehriyeyi ilave edin
- Tuz, biber ve nanesinide katin ve kaynayana kadar arada karistirin.kaynayinca kisik ateste 10 Dk daha pisirin.
- Bol limonla servis yapin..
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder