İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER:
2 su bardagi ince bulgur
1/2 su bardagi irmik
2 yemek kasigi un
2 yumurta
1 yemek kasigi biber-domates salcasi
Kimyon,karabiber(bir kay kasigindan az)
tuz
Islatmak icin su
Ben cok asiri yoguramiyorum bu yuzden once sicak su ile
islatiyorum(su bulgurla ayni olcude)
Bulgur islatildiktan sonra un,irmik,yumurta,salca
baharatlari katip guzelce yogurun
Hamursu bir kivam almasini saglayin
Cok sert olmasin,su ilave edebilirsiniz.
Uzerini nemli bir bezle kapatin.
Ici icin
Yarim kilo az yagli kiyma
1 buyuk sogan
1 su bardagi az iri ogutulmus ceviz
tuz, pul biber
isterseniz bir tutam maydanoz
YAPILIŞI:
- Soganlari yemeklik dograyip yagda kavuruyoruz.
- Kiymayida iyice pisinceye kadar kavurup tuz,ceviz ve biberini katip sogutuyoruz.
3.Bulgur hamurundan cevizden buyuk toplar koparin
4.(Yaniniza bir kase su alin)5.Yuvarlayin ve yumurta gibi ovallestirin.
6.Elinizi suya batirarak bas parmaginizla icini genisletin
7.Koftenin duvari ne kadar ince olursa o kadar iyi.
8.icine harctan koyup agiz kismini kapatin.
9.Tamamen kapansin catak kalmasin
10.Sekil verin.
11.Yaklasik 35 tane cikiyor
12.Buzlukta saklayabilirsiniz.Sadece kizartmadan once buzunun tamamen erimesi gerekiyor.
13.Yagda ara ara cevirerek(catlamamasi icin)kizartin
14.Limon veya salcali sosla servis yapin.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder