Takipte Kalın :)

11 Haziran 2018 Pazartesi

JÖLELİ TAVUK GÖĞSÜ




JÖLELİ TAVUK GÖĞSÜ

MALZEMELER
 Tavuk gogsu icin
1 litre sut
1/2 su bardagi un
1 dolu yemek kasigi nisasta
1 su bardagi seker
100 gr margarin
1 parca damla sakizi

Tabani icin
2 paket iyice ogutulmus petibor biskuvi
(kedi dili biskivide olabilir.)

Jolesi icin
2 su bardagi meyve suyu
(ben cranberry juice kullandim ama visne suyu
portakal suyuda olabilir.)
2 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi seker

Yapilisi
Borcamin tabanina biskuviyi yayin bastirarak yerlestirin
Tencereye yagi alin erisin ununu katin 3-5 saniye kavurun
Sutunu yavas yavas katarak unu iyice cozdurun
Sekeri,damla sakizi ve nisastayi ilave edip kaynayana kadar
orta ateste karistirarak pisirin.

Meyve suyunda nisasta ve sekeri cozdurun karistirarak
pihtilasincaya kadar pisirin.

Once tavuk gogsunu sonra joleyi biskuvilerin uzerine dokun
sogusun ,buzdolabinda 1- 2 saat bekletin



AFİYET OLSUN :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder