MANTI
Malzemeler:
*2 su bardağı un
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Ilık su
İç malzemesi:
*200 gram kıyma
*1 orta boy soğan
*Tuz,karabiber
Üzeri için:
*Sarımsaklı yoğurt
*Tereyağı,pul biber,nane
Yapılışı:
1)Un,yumurta ve tuzu geniş bir kaba alıyoruz.
2)Azar azar ılık su ilave ederek oldukça sert bir hamur yapıyoruz.
3)Hamurun üzerini kapatıp içmalzemesini hazırlayana kadar bekletiyoruz.
4)Soğanı rendeliyoruz.Kıyma,tuz ve karabiberle beraber karıştırıyoruz.
5)Hamuru istediğimiz büyüklükte açabilecek bezelere ayırıyoruz.
6)Hamuru oldukça ince açıyoruz.Hamuru 1,5 santimetre büyüklüğünde kareler halinde kesiyoruz.
7)Kıymalı içten küçük parçalar alıp karelerin ortasına koyuyoruz.İstediğimiz gibi kapatıyoruz.
8)Tencereye 1,5 litre kadar su koyup kaynatıyoruz.1 tat lı kaşığı tuzu kaynamış suya ilave ediyoruz.Mantıları suya atınca tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz.Pişene kadar birkaç kez daha yapışmamaları için karıştırıyoruz.
9)Mantılar pişince tencerenin altını kapatıp,diri kalmaları için bir su bardağı soğuk su ilave ediyoruz.
10)Sosu için tereyağını eritip pul biber ve istenirse nane ile sosunu hazırlıyoruz.
11)Servis için mantıyı tabağa alıyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.Pul biberli tereyağıyla süslüyoruz.
Afiyet olsun:)
ARZU ERCİYAS'E TARİFİ İÇİN TEŞEKKÜRLER..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder