Takipte Kalın :)

20 Temmuz 2018 Cuma

AYVALI TART


AYVALI TART

Malzemeler:

*200 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağı ya da margarin
*1 çay bardağı toz şeker
*2 adet yumurtanın sarısı
*Yarım çay bardağı su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un

İç malzemesi:
*2 orta boy ayva
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
*1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:
*Pudra şekeri

Yapılışı:

1)Ayvaları soyup rendeliyoruz ve toz şeker ile birlikte tencereye alıyoruz.Ayvalar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Pişince ocaktan alıyoruz ve tarçın ile cevizi ekleyip karıştırıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
2)Hamur için yağı,yumurta sarıları ve toz şekeri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.Üzerine vanilya ve suyu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Son olarak elediğimiz unu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğuruyoruz.Elimize yapışmayan,kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz.Tart hamurunu 20 dakika kadar dolapta dinlendiriyoruz.
3)Dolapta dinlenen hamuru alıp bir parçası biraz daha büyük olmak üzere ikiye ayırıyoruz.Büyük hamuru alıp (26 cm.lik kelepçeli kalıp kullanacağız) kalıbın tabanından biraz büyük olacak şekilde merdane ile açıyoruz.Kelepçeli kalıbın tabanına biraz yanlara doğru yükselterek yayıyoruz.
4)Hazırladığımız ayvalı harcı hamurun üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz.
5)Diğer hamuru da kelepçeli kalıbın tabanı büyüklüğünde açıyoruz ve tartın üzerini tamamen kapatıyoruz.Ek yerlerini parmağımızla yavaşça bastırarak kapatıyoruz.(hamurların kenarını düzeltirken kalan parçayı tekrar açıp kurabiye kalıbıyla kestim ve üzerine süs yaptım)
6)170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Fırından çıkarıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

                                                                            Afiyet olsun:)



ARZU ERCİYAS'A TARİFİ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder