Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin:
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı un
- 1 poşet toz şanti
- 2 paket vanilin
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
- Çırpma kabına şeker ve yumurtaları koyup mikserle köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama hazırladığınız kek harcını döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
- Krema için tencereye toz şanti ve vanilinler hariç diğer malzemelerin hepsini koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip soğumaya bırakın.
- Şerbet için süt ve şekeri derin bir kasede şeker eriyene kadar karıştırın.
- Soğuyan kekin üzerine şekerli sütü gezdirip kekin sütü çekmesini bekleyin.
- Soğuyan kremaya toz şanti ve vanilinleri ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp tatlının üzerine eşit şekilde yayıp her tarafına hindistancevizi serpiştirip buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder