PATATESLİ MERCİMEK KÖFTESİ
Malzemeler:
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- -1 adet kuru soğan
- 5-6 dal yeşil soğan
- 1/2 demet maydonoz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1-2 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1/2 adet limon suyu
- tuz, kara biber, pul biber, kimyon
- zeytinyağı
YAPILIŞI:
- İnce bulguru geniş bir kabta yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ile ıslatıp ağzı kapalı şekilde 15 dk bekletin.
- Mercimeği 2 çay bardağı su ile tencereye koyup kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekene kadar haşlayın.
- Patatesin kabuklarını soyup yumuşayıncaya kadar haşlayıp ezin.
- Kuru soğanı ince olarak şekilde doğrayıp bol zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Haşlanan patatesi, mercimeği ve kavrulan soğanı soğutmadan sıcak olarak ıslanmış bulgura ekleyip karıştırıp ağzı kapalı şekilde 10 dk bekletin.
- Yeşil soğan ve maydonozu ince, ince doğrayın.
- Dinlenen köfteyi yaklaşık 10-15 dk yoğurup doğradığınız yeşillikleri, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip 5 dk daha yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ister köfte gibi sıkarak isterseniz yuvarlayarak şekil verin ve servis edin.
AFİYET OLSUN :) : )
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder