
KARNABAHAR KÖFTESİ
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet yumurta
- 3 adet yeşil soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1/2 su bardağı un
- 1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri
- dereotu
- tuz,pulbiber,karabiber,kimyon
Bulamak için:
- Galeta unu
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Karnabaharı iri parçalara ayırıp tuzlu suda yaklaşık 15dk haşlayıp suyunu süzüp çatalyardımı ile ezin...
- Yeşil soğanı ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayıp karışıma ekleyin yumurta ince kıyılmış dereotu rendelenmiş kaşar un ve baharatlarıda ekleyip karıştırın yaklaşık 30 dk buzdolabına koyun ve dinlendirin...
- Dinlendirdiğiniz karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.
- Galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serilmiş tabağa alıp fazla yağını süzdürün...
- Sıcak servis için sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos kullanın...
Afiyet Olsun :))
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder