Takipte Kalın :)

18 Temmuz 2018 Çarşamba

KARNABAHAR KÖFTESİ



KARNABAHAR KÖFTESİ

Malzemeler:


  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 3 adet yeşil soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri
  • dereotu
  • tuz,pulbiber,karabiber,kimyon


Bulamak için:

  • Galeta unu


Kızartmak için:

  • Sıvıyağ


YAPILIŞI:

  1. Karnabaharı iri parçalara ayırıp tuzlu suda yaklaşık 15dk haşlayıp suyunu süzüp çatalyardımı ile ezin...
  2. Yeşil soğanı ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayıp karışıma ekleyin yumurta ince kıyılmış dereotu rendelenmiş kaşar un ve baharatlarıda ekleyip karıştırın yaklaşık 30 dk buzdolabına koyun ve dinlendirin... 
  3. Dinlendirdiğiniz karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.
  4. Galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serilmiş tabağa alıp fazla yağını süzdürün...
  5. Sıcak servis için sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos kullanın...

Afiyet Olsun :))


Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder