KETE
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
İçi İçin:
- 2 su bardağı un
- 100gr tereyağı
- tuz
Arası İçin
- 250gr tereyağı
- 2 çorba kaşığı tahin
Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
YAPILIŞI:
- Arası için tereyağını eritip tahini ekleyip karıştırın.
- Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
- Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp ilk bezeyi hafif unlu zemin üzerinde açabidiğiniz kadar ince açıp hazırladığınız tereyağlı harcın yarısını hertarafına sürüp rulo sarıp buzdolabında 1saat bekletin. (diğer bezeyide aynı şekilde yapıp buzdolabına koyun)
- İç harç için tere yağını eritip unu ekleyip hafif rengi dönene kadar kavurup tuzunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamuru 3 parmak genişliğinde parçalar kesip merdane ile hafif büyüterek hazırlanan harçtan bir miktar koyup önce kenarlarını içe katlayıp daha sonra üst ve alt taraftan katlayıp kare şekilde kapatıp elinizle hafif bastırarak büyütüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızara kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun :))
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder