Takipte Kalın :)

24 Temmuz 2018 Salı

MAKARNALI BÖREK



MAKARNALI BÖREK

Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 1/2 paket fiyonk makarna (haşlanmış)
  • 2 adet yumurta 
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ


İçi İçin:
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kase peynir (ben köy peyniri ve beyaz peyniri karıştırdım)
  • 1 tutam maydonoz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber





YAPILIŞI:

  1. İlk olarak içi için kuru soğanı minik minik doğrayıp tereyağıyla birlikte tavaya koyup kısık ateşte pembeleşene kadar kavurup pul biberi ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Soğuyan soğana peyniri ekleyip karıştırın. Maydonozları dallarından kopartın.
  3. Sos için derin bir kaba yumurtalar, süt ve sıvı yağı koyup karıştırın.
  4. Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı tepsinin kenarların taşacak şekilde yerleştirip hazırlanan sostan bir miktar yufkanın üzerine gezdirip 2. yufkayı büzdürerek diğer yufkanın üzerine koyup tepsiye yerleştirip üzerine bir miktar sos gezdirin.
  5. Makarnayı yufkanın üzerine eşit şekilde yayıp 3. yufkayı aynı şekilde büzdürerek makarnanın üzerine kapatıp bir miktar sos gezdirin.
  6. Peynirli harcı yufkanın her tarafına eşit şekilde yayıp maydonozları serpiştirip son yufkayı da peynirlerin üzerine büzüştürerek yerleştirip tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatın.
  7. Hazırladığınız böreği dilimleyerek kalan sosu böreğin üzerine gezdirip yumurta fırçası ile yayıp 30 dk bekletip 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.


Afiyet Olsun :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder