Takipte Kalın :)

8 Temmuz 2018 Pazar

KAŞARLI KAVURMALI PİDE




KAŞARLI KAVURMALI PİDE


MALZEMELER

Hamuru için:


  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı
  • ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz


İç harcı için:


  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 200 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 adet orta boy k.biber
  • 1 adet büyük boy domates
  • Az miktar maydanoz (arzuya göre)
  • Yarım çay kaşığı
  • tuz


Hamurların kenarlarına sürmek için:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri



YAPILIŞI:

  1. Tuz ile unu harmanlayalım.
  2. Ortasını havuz seklinde yaparak mayaya azar azar eklediğiniz ılık su ile karıştırdıktan sonra kenar kısımlarda kalan un ile mayayı karıştırmaya başlayalım.
  3. Hamur kıvam alınca üzerini strecle kapatıp 30dk bekleyelim. 
  4. Hamur dinlenirken iç harcımızı yapalım.
  5. Etlerin suyu çıkana kadar ocakta pişirelim.
  6. Suyunu çeken etlere yağını ekleyip kavurmaya başlayalım.
  7. İsteğe göre konacak yeşillik ve sebzeleri ekleyelim ve ocaktan alalım.
  8. Dinlenen hamuru bezelere ayıralım.
  9. Merdaneyle uzunlamasına açılan bezelere soğuyan iç harçtan dökelim.
  10. Hamurun kenarlarını hafif kıvırarak birleştirip tepsiye alalım.
  11. Yumurta sarısı sürerek 200°de 10 dakika pişirelim.
  12.  Çıkartıp kasar peynirlerinide atalım.
  13. Kaşar peynirler eridikten sonra pidelerimiz hazııır 😊😊


Püf Noktası:

** *İnstant maya ile hazırladığınız hamuru mayalanması için oda sıcaklığında en az 30 dakika kadar bekletin. Kurumaması için üzerini nemli bir bez ya da streç film ile kapatın.



AFİYET OLSUN 😊😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder