KAŞARLI KAVURMALI PİDE
MALZEMELER
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı
- ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 200 gram kuşbaşı dana eti
- 2 adet orta boy k.biber
- 1 adet büyük boy domates
- Az miktar maydanoz (arzuya göre)
- Yarım çay kaşığı
- tuz
Hamurların kenarlarına sürmek için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
- Tuz ile unu harmanlayalım.
- Ortasını havuz seklinde yaparak mayaya azar azar eklediğiniz ılık su ile karıştırdıktan sonra kenar kısımlarda kalan un ile mayayı karıştırmaya başlayalım.
- Hamur kıvam alınca üzerini strecle kapatıp 30dk bekleyelim.
- Hamur dinlenirken iç harcımızı yapalım.
- Etlerin suyu çıkana kadar ocakta pişirelim.
- Suyunu çeken etlere yağını ekleyip kavurmaya başlayalım.
- İsteğe göre konacak yeşillik ve sebzeleri ekleyelim ve ocaktan alalım.
- Dinlenen hamuru bezelere ayıralım.
- Merdaneyle uzunlamasına açılan bezelere soğuyan iç harçtan dökelim.
- Hamurun kenarlarını hafif kıvırarak birleştirip tepsiye alalım.
- Yumurta sarısı sürerek 200°de 10 dakika pişirelim.
- Çıkartıp kasar peynirlerinide atalım.
- Kaşar peynirler eridikten sonra pidelerimiz hazııır 😊😊
Püf Noktası:
** *İnstant maya ile hazırladığınız hamuru mayalanması için oda sıcaklığında en az 30 dakika kadar bekletin. Kurumaması için üzerini nemli bir bez ya da streç film ile kapatın.
AFİYET OLSUN 😊😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder