YUVA KEBABI
Malzemeler:
- 6 adet patates
- 300 gr dana eti
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- tuz, karabiber, pulbiber
- zeytinyağı
Kızartmak İçin:
- sıvı yağ
Sosu İçin:
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Üzeri İçin:
- Kaşar rendesi
YAPILIŞI:
- Dana etini tavla zarı büyüklüğünde minik,minik doğrayıp tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
- Biberleri, soğanı ve sarımsakları minik, minik doğrayıp domatesi rendeleyin.
- Suyunu çeken etlere zeytinyağı ve doğradığınız sebzeleri ekleyip sebzeler ölene kadar kısık ateşte kavurup domates rendesi ve baharatları ekleyip 5 dk daha kavurup ocaktan alın.
- Patateslerin kabuklarını soyup enlemesine olacak şekilde içlerini oyun.
- Kızgın yağda içlerini oyduğunuz patatesleri hafif diri kalacak şekilde kızartın.
- Hazırladığınız etli harcı patateslerin içlerine doldurup küçük fırın tepsisine yerleştirin.
- Sos için salça ve suyu karıştırıp patateslerin aralarına döküp 175 derecelik fırında 20-24 dk pişirip fırından çıkartıp üzerlerine kaşar rendesi serpiştirip tekrar fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder