Takipte Kalın :)

21 Temmuz 2018 Cumartesi

NUTELLALI KEK


NUTELLALI KEK

Malzemeler:

*3 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağından bir parmak eksik süt
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*3 yemek kaşığı nutella
*2 yemek kaşığı kakao
*2 su bardağı silme un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Üzeri için:
*1 paket hazır çikolatalı glazür (isteğe bağlı)
*Süsleme şekerleri vs.

Yapılışı:

1)Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı kaplara ayırıyoruz.Şekerin yarısıyla yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde şeker eriyip yumurta akları köpürene kadar çırpıyoruz.
2)Şekerin diğer yarısını yumurta sarılarının olduğu kaba alıyoruz.Şeker eriyene kadar çırpıyoruz.Sırasıyla sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.Sonra un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz.Nutellayı ilave ederek karıştırıyoruz.Yoğun kıvamlı bir harç elde ediyoruz.
3)İyice köpürmüş olan yumurta aklarını bu harca ilave ediyoruz.Spatula yardımı ile çok yavaş bir şekilde alttan üste karıştırıyoruz,yumurta aklarını söndürmemeye özen gösteriyoruz.
4)Kalıbın sadece alt kısmını yağlıyoruz kenarlarını yağlamıyoruz.Çok kabaran bir kek olduğu için fırından çıkınca inmesini istemiyoruz.170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Fırından çıkıp ılınınca kenarlarından ayırarak kalıptan çıkarıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.Üzerini arzuya göre süslüyoruz.Öyle lezzetli bir kek oluyor ki süslemeye bile gerek yok aslında.

                                                                           Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder