MALZEMELER:
- Yarım kilo asma yaprağı
- 1 adet limon
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
İç harcı için:
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet orta boy yada 2 adet büyük boy kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- karabiber
- yenibahar
- tarçın( 1/2 çay kaşığı
- 1 adet kesme şeker
- tuz
YAPILIŞI:
- Öncelikle Salamuradan çıkardığımız yaprağı yarım saat ılık suda bekletip fazla tuzunu atmasını sağlayalım.
- Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
- Bir tavaya zeytin yağı döküp kızdıralım.
- İnce ince doğradığımız soğanları kızgın yağın içine koyalım.
- Ilık suda 5 dakika beklettiğimiz pirinci tavaya alalım ve kavuralım.
- Kavrulan pirincin üzerine baharatları, kuş üzümünü ve dolmalık fıstığı koyup kavuralım.
- Üzerine sıcak su ilave edip 5 dakika pişirelim.
- Yaprakların damarlı kısmı içe gelecek tezgaha serelim ve uç kısmına harcı koyup kenarlarını katlayıp sıkı bir şekilde saralım.
- Sarmaları koyacağımız tencerenin altına bir kaç adet asma yaprağı koyalım.
- Hazırladığımız sarmaları, isterseniz dikine isterseniz yan yana gelecek şekilde dizelim.
- Limon halkalarını dilimledikten sonra üzerlerine koyalım.
- Sıcak suyu ve zeytinyağını üzerine gezdirdikten sonra pişmeye bırakalım.
- Üzerine tabak koyarsak pişme esnasında sarmalar açılmayacaktır.
- Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. ( Yaprağınızın cinsine göre pişme süresi değişebilir)
- Pişen sarmaları ılık yada soğuk servis edebilirsiniz...
AFİYET OLSUUN 😊😊😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder