Takipte Kalın :)

6 Temmuz 2018 Cuma

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI






ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


MALZEMELER:


  • Yarım kilo asma yaprağı
  • 1 adet limon
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su 


İç harcı için:


  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy yada 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • karabiber 
  • yenibahar
  • tarçın( 1/2 çay kaşığı
  • 1 adet kesme şeker
  • tuz 


YAPILIŞI:



  1. Öncelikle Salamuradan çıkardığımız yaprağı yarım saat ılık suda bekletip fazla tuzunu atmasını sağlayalım.
  2. Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
  3. Bir tavaya zeytin yağı döküp kızdıralım.
  4. İnce ince doğradığımız soğanları kızgın yağın içine koyalım. 
  5. Ilık suda 5 dakika beklettiğimiz pirinci tavaya alalım ve kavuralım.
  6. Kavrulan pirincin üzerine baharatları, kuş üzümünü ve dolmalık fıstığı koyup kavuralım.
  7. Üzerine sıcak su ilave edip 5 dakika pişirelim.
  8. Yaprakların damarlı kısmı içe gelecek tezgaha serelim ve uç kısmına harcı koyup kenarlarını katlayıp sıkı bir şekilde saralım.
  9. Sarmaları koyacağımız tencerenin altına bir kaç adet asma yaprağı koyalım.
  10. Hazırladığımız sarmaları, isterseniz dikine isterseniz yan yana gelecek şekilde dizelim.
  11. Limon halkalarını dilimledikten sonra üzerlerine koyalım.
  12. Sıcak suyu ve zeytinyağını üzerine gezdirdikten sonra pişmeye bırakalım.
  13. Üzerine tabak koyarsak pişme esnasında sarmalar açılmayacaktır.
  14. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. ( Yaprağınızın cinsine göre pişme süresi değişebilir)
  15. Pişen sarmaları ılık yada soğuk servis edebilirsiniz... 


AFİYET OLSUUN 😊😊😊 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder