PİDE KEBABI
Malzemeler:
- 2-3 parça pide
- 300 gr parça et (ben dana gulaş kullandım)
- 2 adet patates
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz
Kızartmak İçin:
- sıvı yağ
Sosu İçin:
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı salça
- 1/2 çay kaşığı toz biber
- 1/2 çay bardağı sıcak su
Üzeri İçin:
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI:
- Patatesleri ince olacak şekilde doğrayıp kızgın yağda kızartın.
- Etleri ince olacak şekilde doğrayıp ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Pişen etlere 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip 5 dk soteleyip tuzunu ekleyip ocaktan alın.
- Pideleri küp, küp doğrayıp tencereye koyup 1 çorba kaşığı tereyağı ile ara ara karıştırarak 5 dk kavurun.
- Sos için tavaya tereyağını koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavurup toz biberi ekleyip karıştırın ve sıcak suyunu ilave edip bir taşım kaynatın.
- Servis tabağına kavurduğunuz pideleri koyup üzerine hazırladığınız salçalı sostan gezdirip kızarttığınız patatesleri ve pişen etleri yerleştirin.
- Üzeri için tereyağını eritip pul biberi ekleyip etlerin üzerine gezdirip damak zevkinize göre sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder