Takipte Kalın :)

18 Temmuz 2018 Çarşamba

PİDE KEBABI



PİDE KEBABI

Malzemeler:


  • 2-3 parça pide
  • 300 gr parça et (ben dana gulaş kullandım)
  • 2 adet patates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz


Kızartmak İçin:

  •  sıvı yağ


Sosu İçin:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 çay kaşığı toz biber
  • 1/2 çay bardağı sıcak su


Üzeri İçin:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber


YAPILIŞI:


  1. Patatesleri ince olacak şekilde doğrayıp kızgın yağda kızartın.
  2. Etleri ince olacak şekilde doğrayıp ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Pişen etlere 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip 5 dk soteleyip tuzunu ekleyip ocaktan alın.
  4. Pideleri küp, küp doğrayıp tencereye koyup 1 çorba kaşığı tereyağı ile ara ara karıştırarak 5 dk kavurun.
  5. Sos için tavaya tereyağını koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavurup toz biberi ekleyip karıştırın ve sıcak suyunu ilave edip bir taşım kaynatın.
  6. Servis tabağına kavurduğunuz pideleri koyup üzerine hazırladığınız salçalı sostan gezdirip kızarttığınız patatesleri ve pişen etleri yerleştirin.
  7. Üzeri için tereyağını eritip pul biberi ekleyip etlerin üzerine gezdirip damak zevkinize göre sarımsaklı yoğurt ile servis edin.


Afiyet Olsun :)


Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder