Takipte Kalın :)

20 Temmuz 2018 Cuma

GÜL KURABİYE



GÜL KURABİYE


Malzemeler:

*150 gram oda sıcaklığında tereyağı
*1 yumurta
*1 su bardağı mısır nişastası
*4 çorba kaşığı dolusu pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
*Süslemek için gümüş rengi draje

Yapılışı:

1)Tereyağı,yumurta,nişasta,pudra şekeri,kabartma tozu ve vanilyayı yoğurma kabına alıyoruz.Yavaş yavaş unu ilave edip yoğuruyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında,ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
2)Yarım saat kadar hamuru dinlendiriyoruz.
3)Hamurdan parçalar koparıp merdane ile yarım santimetre kalınlığında açıyoruz.
4)Çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar çıkartıyoruz.
5)Yuvarlakların üç tanesini aşağıdaki şekilde gördüğünüz gibi  üst üste yerleştiriyoruz.

6)Bir uçtan başlayarak yuvarlayıp rulo yapıyoruz.Bu aşamada hamur biraz kırılıyor.Hiç merak etmeyin pişince hiç belli olmuyor.



7)Keskin bir bıçak ile ruloyu tam ortasından kesiyoruz.


8)Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kestiğimiz yer altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
9)Ortalarına birer draje yerleştiriyoruz.
10)175 derecedeki fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
11)Arzuya göre pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder