ÇİKOLATALI CHEESCAKE
MALZEMELER:
Tabanı için:
- 1 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağ ( oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı tuz
Dolgusu için:
- 1,5 kutu (300 gr) labne peyniri
- 200 gr süzme peynir ( 1 kutu labne peyniri kadar)
- Yarım kutu krema
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 1 çorba kaşığı nişastası
Üzeri için:
- 100 gr bitter çikolata
- isteğe göre 1 çay kaşığı badem esansı
- tereyağ
- 150 ml. krema
YAPILIŞI:
- Normal de kelepçeli kek kalıbında yapılıyor fakat ben kare borcam da yapmayı tercih ettim ufak porsiyonlara ayırmak daha kolay olsun diye :)
- Öncelikle keki yapacağımız kabını ( kek kalıbı veya borcam) tereyağ ile yağlayalım.
- Üzerine un serpelim.
- Bisküvileri robottan geçirelim ve ayrı bi kaba alalım.
- Üzerine tereyağını ekleyelim ve yoğuralım.
- Bu karışımı borcama yayalım ve bir bardak yada yabak yardımıyla iyice ezilmesini sağlayalım.
- Önceden ısıttığımız 190'c lik fırında 10 dakika pişirelim.
- Bir yandan da orta katmanını hazırlayalım.
- Labne peyniri ve süzme yoğurdu pürüzsüz krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım.
- Sonra sırasıyla krema ve şeker, teker teker yumurtaları, en son da vanilya ve nişastayı ilave edip aralarda çırpma işlemine devam edelim.
- Bu dolguyu fırından çıkarıp soğuttuğumuz bisküvi tabanının üzerine dökelim.
- 170'c fırının orta bölmesinde 50-55 dakika pişirelim.
- O pişerken çikolata sosunu hazırlayalım.
- Çikolataları küçük parçalara ayıralım.
- Kremayı ısıtalım fakat kaynamadan ocaktan alalım ve çikolata parçalarının üzerine dökelim.
- Çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştıralım.
- Pürüzsüz kıvama gelen kremanın üzerine tereyağı ekleyelim.
- Tereyağı da eridikten sonra kremayı ılımaya bırakalım.
- Sos ve kek aynı ısılara geldiğinde sosu cheescake'in üzerine dökelim.
- Buzdolabında en az 4-6 saat bekletelim.
AFİYET OLSUUUN :) :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder