FISTIKLI MİNİ PASTA
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 4 küçük kahve fincanı şeker
- 1 küçük kahve fincanı süt
- 1 küçük kahve fincanı sıvıyağ
- 1 küçük kahve fincanı su
- 5 küçük kahve fincanı un
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
- 1lt süt
- 4 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket toz şanti + 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 paket vanilin
Arası İçin:
- 2 adet muz
Islatmak İçin:
- 1 su bardağı süt
Kenarları İçin:
- File Fıstık
YAPILIŞI:
- Yumurta ve şekerleri mikser ile köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını yağlanmış fırın tepsisine döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
- Krema için Toz şanti ve 1 çay bardağı soğuk süt hariç diğer malzemeleri tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakın.
- Toz şanti ve 1 çay bardağı sütü mikser ile çırpıp soğuyan kremaya ekleyip mikser ile 5 dk çırpın
- Muzları ince olacak şekilde dilimleyin.
- Soğuyan keki yuvarlak kalıp veya çay bardağının ağzı ile kesin.
- Kestiğiniz yuvarlak kek parçasının üzerine krema sürüp 1 dilim muz koyup üzerine kek koyun ve kenarlarını hafif süte batırıp çok ince bir kat krema sürüp fıstığa bulayın.
- Kalan kremayı krema aparatı ile keklerin üzerine sıkıp istediğiniz gibi süsleyip buz dolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın.

AFİYET OLSUUN :) :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder