ELMALI TRUFF
Malzemeler:
- 3 adet elma
- 1-1,5 paket kakaolu petibör bisküvi
- 5 çorba kaşığı şeker
- 1 çay bardağı fındık (iri çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
- dekor şekeri
YAPILIŞI:
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve şeker ile birlikte küçük tencereye koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakın.
- Bisküvileri rondodan geçirin.
- Derin bir kase içerisine elmaları, bisküvileri, fındık ve tarçını ekleyip yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve arzuya göre hindistan cevizi, toz fındık veya benim gibi dekor şekerine bulayıp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder