Takipte Kalın :)

26 Temmuz 2018 Perşembe

İKİ RENKLİ MOUSSE



İKİ RENKLİ MOUSSE

Malzemeler:

Beyaz Mousse İçin:


  • 2 paket beyaz çikolata (160 gr)
  • 50 gr tereyağı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kutu krema (200 ml)


Çikolatalı Mousse İçin:

  • 2 paket çikolata (180 gr)
  • 50 gr tereyağı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kuru krema (200 ml)


Üzeri İçin: çikolata sos, çilek


YAPILIŞI:


  1. Beyaz mousse kısmı için bir kaba çikolata, süt ve tereyağını koyup bermari usulü eritip yumurta sarısını ekleyip aralıksız 5 dk karıştırıp soğumaya bırakın.
  2. Kremayı mikserle koyulaşana kadar çırpıp soğuyan çikolata ile karıştırıp kuplara pay edin.
  3. Çikolatalı mousseyi de aynı şekilde hazırlayıp kuplara pay edip buz dolabında 2-3 saat beklettikten sonra üzerlerine çikolata sos döküp çilek ile süsleyip servis yapın.


Afiyet Olsun :)

Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder