İKİ RENKLİ MOUSSE
Malzemeler:
Beyaz Mousse İçin:
- 2 paket beyaz çikolata (160 gr)
- 50 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kutu krema (200 ml)
Çikolatalı Mousse İçin:
- 2 paket çikolata (180 gr)
- 50 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kuru krema (200 ml)
Üzeri İçin: çikolata sos, çilek
YAPILIŞI:
- Beyaz mousse kısmı için bir kaba çikolata, süt ve tereyağını koyup bermari usulü eritip yumurta sarısını ekleyip aralıksız 5 dk karıştırıp soğumaya bırakın.
- Kremayı mikserle koyulaşana kadar çırpıp soğuyan çikolata ile karıştırıp kuplara pay edin.
- Çikolatalı mousseyi de aynı şekilde hazırlayıp kuplara pay edip buz dolabında 2-3 saat beklettikten sonra üzerlerine çikolata sos döküp çilek ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder