MUZLU TART
Malzemeler:
- 2 adet kakaolu baton kek (ben dankek kullandım)
- 2 adet muz
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- 1 paket bitter çikolata (80 gr)
Kreması İçin:
- 1 paket muzlu cremole
- 2,5 su bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı hindistancevizi
YAPILIŞI:
- kakaolu baton kekleri robotta çekin yada elinizle ufalayıp derin kab içerisine koyun.
- Muzları çatal ile ezip bitter çikolatayı bermari usulü eritin.
- Ufalanmış keklere süt, fındık, ezilmiş muzları ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırarak yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan 10- 15 adet minik toplar yuvarlayıp her taraflarını hindistancevizine bulayın.
- Sitreç film serilmiş tart kalıbına kalan harcı koyup elinizle iyice bastırıp buz dolabında 30 dk beklettikten sonra servis tabağına ters çevirin.
- Kreması için çırpma kabına cremole, süt ve hindistan cevizini koyup kıvam alana kadar çırpın.
- Kremayı tartın orta kısmına koyup kaşık ile her tarafına eşit şekilde yayın.
- Hazırladığınız hindistancevizli topları tartın üzerine yerleştirip istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder