Takipte Kalın :)

18 Temmuz 2018 Çarşamba

YOĞURTLU PATLICAN SARMA



YOĞURTLU PATLICAN SARMA

Malzemeler:


  • 4 adet kemer patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 çay bardağı ceviz (iri çekilmiş)
  • 2 diş sarımsak
  • tuz


Kızartmak İçin:

  • sıvı yağ


YAPILIŞI:


  1. Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soymadan uzunlamasına ince olacak şekilde dilimleyin.
  2. Dilimlediğiniz patlıcanları kızgın yağda arkalı önlü kızartıp havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
  3. Sarımsakları rendeleyip, dereotunu ince olacak şekilde doğrayın.
  4. Derin bir kase içerisine yoğurt, ceviz, dereotu, sarımsak ve tuzu karıştırın.
  5. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı patlıcanların üzerine sürüp rulo sarın ve sabitlemek için kürdan batırıp servis yapın.



Afiyet Olsun :)


Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder