YOĞURTLU PATLICAN SARMA
Malzemeler:
- 4 adet kemer patlıcan
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1/2 demet dereotu
- 1 çay bardağı ceviz (iri çekilmiş)
- 2 diş sarımsak
- tuz
Kızartmak İçin:
- sıvı yağ
YAPILIŞI:
- Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soymadan uzunlamasına ince olacak şekilde dilimleyin.
- Dilimlediğiniz patlıcanları kızgın yağda arkalı önlü kızartıp havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
- Sarımsakları rendeleyip, dereotunu ince olacak şekilde doğrayın.
- Derin bir kase içerisine yoğurt, ceviz, dereotu, sarımsak ve tuzu karıştırın.
- Hazırladığınız yoğurtlu karışımı patlıcanların üzerine sürüp rulo sarın ve sabitlemek için kürdan batırıp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder