HAMSİ KUŞU
Malzemeler:
- 1 kg hamsi
- 1/2 demet maydanoz
- 10 dal yeşil soğan
- tuz, pul biber
Bulamak İçin:
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak İçin:
- sıvı yağ
YAPILIŞI:
- Hamsilerin başlarını kopartıp kılçıklarını temizleyip yıkayın ve süzgeçte suyunu süzdürün.
- Soğan ve maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Avucunuzun ortasına üç hamsiyi birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana dizip hazırlanan harçtan balıkların orta kısmına koyup rulo sarıp avucunuzda hafif sıkın.
- Bütün balıklar bitene kadar bu işlemi yapın.
- Mısır unu ve tuzu karıştırıp hazırladığınız hamsi kuşlarının her tarafını mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını süzdürüp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder