Takipte Kalın :)

18 Temmuz 2018 Çarşamba

HAMSİ KUŞU




HAMSİ KUŞU

Malzemeler:


  • 1 kg hamsi
  • 1/2 demet maydanoz
  • 10 dal yeşil soğan
  • tuz, pul biber


Bulamak İçin:

  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Kızartmak İçin:

  • sıvı yağ


YAPILIŞI:

  1. Hamsilerin başlarını kopartıp kılçıklarını temizleyip yıkayın ve süzgeçte suyunu süzdürün.
  2. Soğan ve maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  3. Avucunuzun ortasına üç hamsiyi birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana dizip hazırlanan harçtan balıkların orta kısmına koyup rulo sarıp avucunuzda hafif sıkın.
  4. Bütün balıklar bitene kadar bu işlemi yapın.
  5. Mısır unu ve tuzu karıştırıp hazırladığınız hamsi kuşlarının her tarafını mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını süzdürüp sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun :)


Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder