Malzemeler:
- 2 adet yumurta akı
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un (yaklaşık 6 su bardağı)
Arası İçin:
- 150 gr tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin: yumurta sarısı
YAPILIŞI:
- Derin kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30-40 dk bekletin.
- Arası için tereyağını eritip ılıyınca yumurta sarısını ekleyip karıştırın.
- Dinlenen hamuru üç eşit parçaya bölüp her bir parçayı tekrar 6 eşit bezeye ayırın.
- (toplam 18 adet minik beze olacak)
- İlk 6 bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp aralarına tereyağlı karışımdan sürüp üst üste koyup biraz donmasını bekleyin. (en üstteki hamurun üzerine tereyağ sürülmeyecek)
- Diğer kalan bezeleri de altılı olacak şekilde açıp yağlayıp bekletin.
- İlk hazırladığınız hamuru sekiz eşit parçaya kesip her bir parçanın ostasına bıçakla çizik atıp uc kısmını çizik olan yerden geçirip hafif yanlara kıvırarak şekil verin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız poğaçaları yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.

Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder