Takipte Kalın :)

18 Temmuz 2018 Çarşamba

MİNİ BAZLAMA


MİNİ BAZLAMA

Malzemeler:



  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un


Üzeri İçin: tereyağı

YAPILIŞI:


  1. Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun
  2. Hazırladığınız hamurun üzerine poşet geçirip yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin.
  3. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde yarım cm kalınlığında açın.
  4. Açtığınız hamurları temiz bez üzerine koyup üzerlerini başka bez ile örtüp 30 dk bekletip ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirin ve sıcakken her iki tarafına çok az tereyağı sürüp soğutmadan servis yapın.


Afiyet Olsun :)


Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder