PASKALYA ÇÖREĞİ
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 125 gr tereyağı (eritilmiş)
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
- 4-5 su bardağı un
Üzeri İçin:
- yumurta sarısı
- susam
YAPILIŞI:
- Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapın.
- Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bez örtüp 30 dk dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan üç adet yumurta büyüklüğünde beze alıp düz zemin üzerinde elinizle yassılayarak yaklaşık 20cm uzunluğunda çubuklar hazırlayın.
- Hazırladığınız hamurların uc kısımlarını birleştirip saç örgüsü şeklinde örüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Kalan hamuruda aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin ve tepside yaklaşık 30 dk bekletin.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip ılıyınca dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder