Takipte Kalın :)

18 Temmuz 2018 Çarşamba

PASKALYA ÇÖREĞİ



PASKALYA ÇÖREĞİ

Malzemeler:


  • 3 adet yumurta
  • 125 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • 4-5 su bardağı un


Üzeri İçin:

  • yumurta sarısı
  • susam



YAPILIŞI:


  1. Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapın.
  2. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bez örtüp 30 dk dinlendirin.
  3. Dinlenen hamurdan üç adet yumurta büyüklüğünde beze alıp düz zemin üzerinde elinizle yassılayarak  yaklaşık 20cm uzunluğunda çubuklar hazırlayın.
  4. Hazırladığınız hamurların uc kısımlarını birleştirip saç örgüsü şeklinde örüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Kalan hamuruda aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin ve tepside yaklaşık 30 dk bekletin.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip ılıyınca dilimleyerek servis yapın.



Afiyet Olsun :)


Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder