PIRASA SARMASI
Malzemeler:
- 10 adet kalın pırasa
- 200 gr yağsız kıyma
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1/2 demet maydonoz
- 1/2 demet dereotu
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- tuz, kara biber, pul biber, kimyon, nane
- zeytinyağı
Pişirmek İçin:
- 2 adet limon suyu
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- sıcak su
YAPILIŞI:
- Pırasaların beyaz kısımlarına bıçakla ayırmadan boydan çizik atın yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dk haşlayın. (çok fazla haşlamayın sararken yırtılıyor)
- Soğan, sarımsak, maydonoz ve dereotunu ince olacak şekilde doğrayın.
- Bulgur ve pirinci yıkayıp suyunu süzdürüp derin kaseye koyup doğradığınız sebzeleri ve kalan malzemelerin hepsini ekleyip karıştırın.
- Haşladığınız pırasaların katlarını ayırıp düz zemin üzerine koyun ve uc kısımlarına yaklaşık 1 tatlı kaşığı hazırladığınız harçtan koyup muska şeklinde sarın.
- Sardığınız pırasaları tencereye koyup üzerlerine limon suyu, zetinyağı gezdirip yaklaşık 2 su bardağı sıcak su koyup kısık ateşte pişirip yaklaşık 1 saat dinlendirip servis yapın.
- Ben pırasa sarmasını düdüklü tencerede 15 dk pişirdim

Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder