Takipte Kalın :)

20 Temmuz 2018 Cuma

ŞEKERPARE


ŞEKERPARE

Şerbet Malzemeleri:
4,5 su bardagı tepeleme şeker
5 su bardağı su
1 tatlı kaşıgı limon suyu

Tatlının şerbetini hazırlamak için tencereye, şeker, su ve limon suyunu katıp karıştıralım kaynamaya bırakalım. Yaklaşık 15 dakika kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Hamur Malzemeleri:
250 gr oda sıcaklığında tereyağ(Margarin olabilir)
2 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri
1 su bardağı irmik
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Bir çorba kasesi tüm fındık(Üzeri için)

HAZIRLANIŞI

Yoğurma kabına,pudra şekeri,tereyağ,yumurta ve irmiği katıp yoğurmaya başlayalım.Kabartma tozu ve unu az,az ilave edip yoğuralım.Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayalım.Yağlanmış fırın tepsisine şişme payını göz önünde bulundurarak aralıklı dizelim.Ortalarına tüm fındığı batırıp 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk pişirelim.Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp ,tatlının tüm şerbetini çekmesini bekleyelim .Şerbetini çeken tatlıyı servis tabağına alıp ağız tadıyla sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder