Takipte Kalın :)

21 Temmuz 2018 Cumartesi

REYHAN ŞERBETİ



REYHAN ŞERBETİ

Malzemeler:

  • 1 büyük demet reyhan
  • 1 su bardağı şeker (isteğe bağlı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1,5  lt  sıcak su


YAPILIŞI:

  1. Reyhanın yapraklarını temizleyip yıkayın.
  2. Tencerenin içine reyhan yaprakları, şeker ve limon tuzunu ekleyip elinzle iyice ovalayın.
  3. Kaynar suyu ve tarçını reyhanlara ilave edip tencerenin kapağını kapatıp (kaynamayacak) 1-2 saat bekletip süzgeçten süzüp buzdolabına koyun ve soğuk olarak servis yapın.


Afiyet Olsun :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder