KALBURA BASTI
Malzemeler:
- 125 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı
- alabildiği kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
İçi İçin:
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
- Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 5-10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
- Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeler sırayla ekleyip kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olacak kıvamda hamur yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp rendenin üzerinde yassılayıp ortasına ceviz koyup uc kısımlarından birleştirerek kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp şerbetini çekip soğuduktan sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder