KADAYIFLI PAŞA SARMASI
Malzemeler:
- 1 lt süt
- 250 gr margarin
- 3 çay bardağı toz şeker
- 3 çay bardağı un
- 1 kutu krema (200 ml)
Üzeri İçin:
- 300 gr yaş kadayıf
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Arası İçin: ceviz
YAPILIŞI:
- Tereyağını eritin.
- Kadayıfları tereyağı ile birlikte teflon tavaya koyup kadayıflar kızarana kadar kavurup ocaktan alıp toz şekeri kadayıflara ekleyip karıştırın.
- Dikdörtgen fırın tepsisinin tabanına kadayıfları boşluk kalmayacak şekilde yerleştirip soğumaya bırakın.
- Muhallebi için tencereye krema, margarin ve vanilinler hariç diğer kalan malzemeleri koyup orta ateşte koyulaşana kadar pişirip, muhallebi kaynamaya başlayınca margarini ekleyip margarin eriyinceye kadar karıştırıp ocaktan alın.
- Krema ve vanilinleri muhallebiye ekleyip mikserle 15 dk çırpıp kadayıfların üzerine döküp dikkatli şekilde yayıp oda sıcaklığına gelince buz dolabında bir gece bekletin.
- Dinlenen muhallebiyi istediğiniz ebatlarda dikdörtgen şekilde kesip uc kısımlarına ceviz koyup rulo sarıp üzerini fıstık ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder