PORSİYONLUK REVANİ
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 palet vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Şerbet İçin:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI:
- Şerbet için tencereye su ve şekeri koyup 5 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ılımaya bırakın.
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar yaklaşık 5 dk mikserle çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını muffin kalıplarına döküp 150 derecelik fırında pişirip ilk sıcağı çıkınca kekleri kalıplardan çıkartıp hafif derin bir kaba koyup sıcak keklerin üzerlerine ılık şerbeti döküp 10-15 dk bekletip üst kısımlarının kuru kalmaması için kekleri alt üst edip soğumaya bırakın.
- Şerbeti çeken tatlıların üzerlerine hindistan cevizi serpiştirip servis yapın.
- (ben kek harcına 2 çorba kaşığı haşhaş ekledim çok yakışıyor tavsiye ederim)
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder