Takipte Kalın :)

2 Temmuz 2018 Pazartesi

HASANPAŞA KÖFTESİ


HASAN PAŞA KÖFTESİ 


MALZEMELER:

  • 750 gr dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3  dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta sarısı
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz 
  • Kekik
Patates püresi için:

  • 2-3 adet patates
  • 1 Çay bardağı süt
  • Tereyağı
  • Tuz
Sosu için: 



  • 2 kaşık domates salçası
  • Sıcak su 
  • Sıvı yağ

Üzeri için: Kaşar peyniri


YAPILIŞI:

  1. Öncelikle köfte için kıymayı geniş bir kaba alalım.
  2. Rendelediğimiz soğanı içine katalım.
  3. Ekmek içi, Yumurta sarısı, baharatları ve ince ince kıydığımız maydanozu koyalım.
  4. Yoğuralım ve en az 1-2 saat buzdolabında bekletelim.
  5. Köfte dinlenirken püreyi hazırlayalım.
  6. Soyup yıkadığımız patatesleri haşlayalım.
  7. Haşlanan patatesi sıcakken ezelim ve püre haline getirelim.
  8. İçine bir parça tereyağ, süt , tuzu koyup iyice ezelim. ( kaşar peyniri de koyabilirsiniz)
  9. Dinlendirdiğimiz köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp orasını çanak gibi açalım.
  10. İçine hazırladığımız püreden koyalım.
  11. Bu arada tepsinin içine dökeceğimiz sosu hazırlayalım.
  12. Bir tavada sıvı yağ ısındıralım ve salçayı iyice kavuralım.
  13. Üzerine sıcak su ilave edelim.
  14. Köfteleri yerleştirdiğimiz tepsinin için sos sıcakken dökelim.
  15. 200'c fırında 10 dakika pişirelim.
  16. Fırından çıkarıp köftelerin üzerine kaşar peynirlerini koyalım.
  17. Tekrar fırına verelim ve kaşar kızarana kadar pişirelim..

AFİYET OLSUN 😊😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder