HASAN PAŞA KÖFTESİ
MALZEMELER:
- 750 gr dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 1 yumurta sarısı
- Maydanoz
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Kekik
Patates püresi için:
- 2-3 adet patates
- 1 Çay bardağı süt
- Tereyağı
- Tuz
Sosu için:
- 2 kaşık domates salçası
- Sıcak su
- Sıvı yağ
Üzeri için: Kaşar peyniri
YAPILIŞI:
- Öncelikle köfte için kıymayı geniş bir kaba alalım.
- Rendelediğimiz soğanı içine katalım.
- Ekmek içi, Yumurta sarısı, baharatları ve ince ince kıydığımız maydanozu koyalım.
- Yoğuralım ve en az 1-2 saat buzdolabında bekletelim.
- Köfte dinlenirken püreyi hazırlayalım.
- Soyup yıkadığımız patatesleri haşlayalım.
- Haşlanan patatesi sıcakken ezelim ve püre haline getirelim.
- İçine bir parça tereyağ, süt , tuzu koyup iyice ezelim. ( kaşar peyniri de koyabilirsiniz)
- Dinlendirdiğimiz köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp orasını çanak gibi açalım.
- İçine hazırladığımız püreden koyalım.
- Bu arada tepsinin içine dökeceğimiz sosu hazırlayalım.
- Bir tavada sıvı yağ ısındıralım ve salçayı iyice kavuralım.
- Üzerine sıcak su ilave edelim.
- Köfteleri yerleştirdiğimiz tepsinin için sos sıcakken dökelim.
- 200'c fırında 10 dakika pişirelim.
- Fırından çıkarıp köftelerin üzerine kaşar peynirlerini koyalım.
- Tekrar fırına verelim ve kaşar kızarana kadar pişirelim..
AFİYET OLSUN 😊😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder