Takipte Kalın :)

17 Temmuz 2018 Salı

TIRTIL KURABİYE



TIRTIL KURABİYE

Malzemeler:


  • 1 adet yumurta
  • 125gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • aldığı kadar un



YAPILIŞI:


  1. Derin bir kab içerisine un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
  2. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp kurabiye aparatına koyup parmağınızla iterek istediğiniz uzunlukta kurabiyeler yapın.
  3. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirip soğuyunca servis yapın.


Afiyet Olsun :)



Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder