FINDIKLI AY KURABİYESİ
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 250 gr margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- aldığı kadar un
Üzeri İçin: pudra şekeri
YAPILIŞI:
- Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru merdane ile çok ince olmayacak şekilde yaklaşık 1/2 cm kalınlığında açıp bardakla ay şekli vererek kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder