KREMALI MİNİ TART
Malzemeler:
- 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı soğuk su
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
Kreması İçin:
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket beyaz çikolata (80 gr)
Kenarları İçin:
- 1 paket sütlü çikolata
- file fıstık
YAPILIŞI:
- Krema için tencereye tereyağı ve çikolata hariç diğer malzemeleri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
- Pişen krema oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup yaklaşık 2 saat bekletin.
- Derin kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru 12 eşit parçaya bölün.
- Tereyağı ile yağlanmış muffin kalıblarına böldüğünüz hamurları elinizle yassılayıp yerleştirin.
- Tart hamurlarının kabarmaması için tabanına bir kaç yerinden çatal batırın.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip soğuyunca kalıplardan çıkartın.
- Tartların kenarları için çikolatayı bermari usulü eritip tartların kenarlarını önce çikolataya batırıp sonra fıstığa bulayın.
- Soğuyan kremayı krema poşetine koyup tartların orta kısımlarına sıkıp üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın..
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder