ERİK ŞERBETİ
Malzemeler:
- 2 kg kırmızı erik
- 4 lt su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet kabuk tarçın
YAPILIŞI:
- Erikleri yıkayıp kabuklarını soymadan tüm olarak tencereye koyun ve üzerine su ekleyip erikler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45 dk orta ateşte kaynatın.
- Kaynayan şerbete 1 adet kabuk tarçın koyup 5 dk daha kaynatıp şekerini ilave edip ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Ilıyan şerbeti direk süzgeçten süzdürün (erikler suyunu,lezzetini, rengini ve vitaminini tamamen suya saldığı için extra ezmeye gerek yok)
- Süzdüğünüz erik şerbetini ister buz dolabına koyup soğuyunca servis yapın istersenizde küçük su şişelerine koyup derin dondurucuya koyup istediğiniz zaman çıkartıp buzu çözülünce servis yapın.
- (şeker oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder