Takipte Kalın :)

29 Temmuz 2018 Pazar

ERİK ŞERBETİ





ERİK ŞERBETİ

Malzemeler:


  • 2 kg kırmızı erik
  • 4 lt su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet kabuk tarçın



YAPILIŞI:



  1. Erikleri yıkayıp kabuklarını soymadan tüm olarak tencereye koyun ve üzerine su ekleyip erikler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45 dk orta ateşte kaynatın.
  2. Kaynayan şerbete 1 adet kabuk tarçın koyup 5 dk daha kaynatıp şekerini ilave edip ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  3. Ilıyan şerbeti direk süzgeçten süzdürün (erikler suyunu,lezzetini, rengini ve vitaminini tamamen suya saldığı için extra ezmeye gerek yok)
  4. Süzdüğünüz erik şerbetini ister buz dolabına koyup soğuyunca servis yapın istersenizde küçük su şişelerine koyup derin dondurucuya koyup istediğiniz zaman çıkartıp buzu çözülünce servis yapın.
  5. (şeker oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)


Afiyet Olsun :)



Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder