Malzemeler:
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 adet yumurta akı (sarıları üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
İçi İçin:
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- yumurta sarısı
- çörekotu
YAPILIŞI:
- Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
- İçi için tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup ısıtıp unu ekleyip unun hafif kokusu çıkana kadar kavurup tuzunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezler alıp merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıp soğuyan unlu içten koyup rulo sarın ve içe kıvırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip tepside 15-20 dk bekletin.
- Çöreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder