Takipte Kalın :)

29 Temmuz 2018 Pazar

ŞEFTALİ REÇELİ



ŞEFTALİ REÇELİ

Malzemeler:


  • 3 kg şeftali (sert olacak)
  • 1 kg toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu



YAPILIŞI:


  1. Şeftalilerin kabuklarını soyup elma dilimi doğrayıp büyük tencereye koyup üzerine toz şekeri döküp ağzı kapalı şekilde bir gece bekletin. (suyunu salması için)
  2. Tencereyi ocağa koyup reçel kaynamaya başlayınca şeftalileri süzgeçle şurubun içinden alıp şurup koyulaşana kadar kaynatın.
  3. Kıvama gelen şuruba şeftalileri ve limon tuzunu koyup bir taşım kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Soğuyan reçeli kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.



  • Not: Ben kendi damak zevkimize göre şeker ekledim tadı ayva reçeli gibi mayhoş oldu siz isterseniz şeker oranını fazla tutabilirsiniz. Reçeli daha uzun süre muhafaza etmek için kaynatıp soğuttuktan sonra tepsiye döküp 5-6 saat güneşte bekletip kavanoza doldurdum.


Afiyet Olsun :)


Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder