GÜL REÇELİ
Malzemeler:
- 25 adet iri kokulu gül (has gül)
- 5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI:
- Gül yapraklarını iyice yıkayıp süzgeçten fazla suyunu süzdürün.
- Derin bir tencereye şekerin yarısını koyun ve üzerine suyu süzülen gül yapraklarını ekleyip kalan şekeri gül yapaklarının üzerine döküp tencerenin ağzını kapatıp 1 gece oda sıcaklığında bekletin.
- Tencereyi ocağa koyup üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte ara ara karıştırarak kıvam alıncaya kadar kaynatıp limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
- Kuru kavanozlara reçeli koyup ağzını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında soğuduktan sonra istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder